Rokua

Print

puolukka

Iloisen liikkujan paratiisi

Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen ja yksi maailman pohjoisimmista ainutlaatuista geologista perintöä suojelevista UNESCO:n Global Geoparkeista. Maisema vaihtelee korkeista dyyneistä syviin suppiin, laajoista soista kallioisiin rantoihin ja upeista hiekkarannoista metsän keskellä mutkitteleviin polkuihin.

Rokua Geopark sijaitsee Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Rokua on oivallinen kohde juuri liikunnallisille ja hyvinvoinnistaan huolehtiville ihmisille. Maastopyöräily, patikointi, hiihto, lumikenkäily, jooga – siinä muutama vapaa-ajan aktiviteetti. Kalaisa Oulujärvi on upea kohde järvikalastukseen. Rokualla järjestetään myös suosittuja liikunnan massatapahtumia vuosittain.

Lumoudu Rokuan uniikista luonnosta!

 

Tästä Syötteen Keskusvaraamon verkkokauppaan johon Rokuan kohteet siirtyvät varattavaksi

Rokuan mökinomistajien kanava aukeaa pian

Rokua UNESCO Global Geopark kertoo Rokuan, Oulujärven ja Oulujokilaakson syntytarinan, jääkauden perinnön. Jääkauden tarinaan yhdistyy sulavaa jäätä ja vetäytyvää merenrantaa seuraava ihmisen historia.

Geopark tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen luontoon, aitoihin tuotteisiin, elämyksiin ja tarinoihin. Se edistää kestävää kehitystä, matkailua ja luonnontieteiden opetusta.

Maanmuodot, kasvit, eläimet ja kulttuuri kumpuavat alueen historiasta – erityisesti niistä geologisista tapahtumista, jotka aikojen kuluessa ovat muovanneet maata merkittävällä tavalla.

Tervetuloa tutustumaan!