Raahe

ruiskuhuone

melontakuutio

vuodenretkikohdelogo

Charmikas merikaupunki

Elämysten saaristo, hyvin säilynyt puukaupunki Wanha Raahe kujineen ja museoineen sekä vilkas ja kehittyvä kaupunkikeskusta – tätä on idyllinen, merihenkinen Raahe pähkinänkuoressa. Saaristoristeilyt, melonta, kalastus ja hylkeenpyynti ovat esimerkkejä merenkulun perinteeseen liittyvistä aktiviteeteista. Varsinkin kesäisin Raahe on täynnä erityyppisiä, hyväntuulisia tapahtumia. Ei sillä väliä, oletko raahelainen vai matkalainen, olet oikeutettu poimimaan omasi lukuisista tapahtumista ja mielenkiintoisista käyntikohteista.

Nähdään Hyvän Tuulen Raahessa!

Siirry Raahen keskusvaraamon sivustolle tästä.

Raahen saaristo on elämyksellinen kohde ja kuuluu Natura 2000 verkostoon. Saaristoon kuuluu sekä rannikon läheisiä metsäisempiä saaria että kauempana avomerellä sijaitsevia pieniä avoimia luotoja. Raahen saaristo käsittää kaikkiaan 36 saarta, osa isompia ja osa pienempiä.

Saaristo tarjoaa monenlaista tekemistä – voit meloa, kalastaa, pilkkiä, hiihtää, kävellä, marjastaa, potkukelkkailla, luistella, lumikenkäillä tai vain nauttia nokipannukahveista luonnon helmassa. Vai kiinnostaisiko kuutamohiihto Taskun saareen, fatbikepyöräily tai geokätköily? Saaristossa voit myös yöpyä, sillä useissa saarissa on autiotupia ja laavuja ympärivuotiseen käyttöön.

Raahen saaristo on Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailun voittaja